EVDE REÇEL YAPIMI

Yazlık meyvelerden kışında yararlanmanın bir yolu reçel yapmaktır. Yaptığım reçellerden kolay ve çabuk olanları sizlerle paylaşmak istiyorum.

VİŞNE REÇELİ: Malzeme 1 kg.vişne, 1 kg.şeker, 1 limon. Ezik olmayan iri taneli vişneler tercih edilmelidir. Vişneler 1-2 kez bol su ile yıkanır. Sapları kopartılır, çekirdekleri çıkartılır. Çekirdekleri çıkarmak zahmetli olduğundan biraz zamanınızı alabilir. Öncelikle sapı kopartılmış vişne tanesine (işaret ve baş parmak yardımıyla) hafifçe ortasından bastırılarak çekirdek sapın olduğu tarafa yönlendirilir ve çekirdek çıkartılır. Hazırlanan vişnelerin üzerine şeker konarak 1 gece bekletilir. (vişne reçeli yazın sıcak günlerinde yapıldığı için buzdolabında bekletilmelidir.) Ertesi gün vişneler suyunu bırakmış olduğu halde ocağa konur, yaklaşık 30 dk. kaynatılır. Kaynatma yüksek ateşte olmamalıdır. Az kaynatılırsa çabuk bozulur, çok kaynatılırsa vişnenin rengi kararacağından lezzeti ve görüntüsü güzel olmaz. Kaynatma işlemi bitince 1 limonun suyu sıkılır. Ocaktan alındığında hafif sulu olmalıdır, daha sonra bir tepsiye dökülerek güneşte 1 yada 2 gün reçel kıvamına gelene kadar bekletilmelidir. Uygun kıvama gelince cam kavanozlarda saklanmalıdır. Afiyet olsun..